Culorile României în arta pe sticlă cu Magda Nica

Culorile României în arta pe sticlă cu Magda Nica
“Miercuri, 1 iunie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional am urmărit povestea unei românce maestră în arta sticlei, din care face obiecte de decor şi bijuterii.
Magda Nica a plecat din România în urmă cu 19 ani  și de mai bine de 11 ani și-a deschis, la Roma, propria afacere: un magazin cu obiecte de decor şi de bijuterii din perle de sticlă de Murano, situat pe una dintre cele mai populare străzi din centrul istoric al Romei.

Afacerea ei, deschisă la Roma, este în domeniul turismului, iar zi de zi  îi trec pragul  clienţii din toată lumea. Ea concepe modelele, ea topeşte sticla şi tot ea o modelează.Creativitatea artistei este oglindită de vitrinele magazinului.

“Limba română este patria mea, este singura patrie pe care o am, iar acest lucru, faptul că o iubesc peste măsură este un respect faţă de mine însămi şi faţă de mama mea și faţă de Subcarpaţi a căror lumina o ador. Există acolo o lumină care nu este nicăieri în lume, nicăieri pe unde am fost.” Magda Nica

Magda Nica nu creează, însă, doar obiecte de decor şi bijuterii pentru turişti, ci se mândreşte şi cu premii obţinute pentru lucrările de artă, prezentate în diverse expoziţii. De exemplu, în atelierul de la Roma al artistei au fost create vase, “tablouri” în sticlă, globuri gigant şi alte opere decorative. Iar una din realizările tehnice inovative ale româncei este introducerea unor materiale metalice în obiectele de sticlă.”

Realizator și producător: Maria Cristina Țilică
Director de imagine: Claudiu Petringenaru, fotografii realizate de Claudiu Petringenaru
Link: http://tvri.tvr.ro/culorile-romaniei-in-arta-pe-sticla-cu-magda-nica_16849.html

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.